Pepe Rodríguez

Índice temático:

Sectas
Afrontar la muerte
Crítica cristianismo
Invención de "Dios"
Tradiciones Navidad
Sexualidad del clero
Masonería
Mujer
Maltrato al menor
Periodismo investigación
Atentado terrorista 11-M
Apostatar (proceso)

Links:

Bases de datos
Buscadores
Editoriales
Enciclopedias
Guía telefónica
Translations
Periódicos
Religión
Sectas
Informes:

 

Novedades en el web

 
 

 

God is als vrouw geboren

© Pepe Rodríguez

© Wereldbibliotheek, Amsterdam, 2005

ISBN: 90-284-2049-5

Páginas: 303 

God was aanvankelijk een vrouw.Tienduizenden jaren lang maakten mensen uitsluitend godinnenbeelden. Pas betrekkelijk kort geleden werd God een man.

In de prehistoric vielen de vele afzonderlijke godinnen samen in de ene Moedergodin. Dat was millennia lang een afspiegeling van de verhouding tussen man en vrouw: de vrouw schonk het leven en beschermde het, dus zij nam een dominante positie in. Rond 3000 v. Chr. komt hier verandering in. De man krijgt meer macht en maakt de vrouw aan hem ondergeschikt. De ene Moedergodin wordt vervangen door afzonderlijke mannelijke goden, die ten slotte in het jodendom, het christendom en de islam samenvallen in de leidende gedachte dat er maar één God is — en dat is een man.

Vanuit verrassende invalshoeken legt wetenschapsjournalist Pepe Rodríguez uit hoe de mens eerst de taal moest ]eran voordat hij een godsbesef kon ontwikkelen, welke evolutionaire veranderingen daarbij kwamen kijken en welke economische en sociale ontwikkelingen noodzakelíjk waren om de vrouwelijke God in een man te transformeren.

God is als vrouwgeboren geeft een nieuw antwoord op eeuwenoude vragen over de plaats van God in de samenleving, en haalt een streep door de klassieke opvatting over de rol die de vrouw in de loop van de geschiedenis heeft gespeeld.

 

 

 

 
Homepage Índice temas Links Autor Emaaps Libros Aviso Legal / Privacidad Si no puede acceder al e-mail del autor, permita "contenido activo" o "bloqueado" en su navegador. Es una maniobra segura para usted (la dirección de e-mail está en un script de java para evitar el spam).    

© Pepe Rodríguez. Todos los derechos reservados. Los textos e ilustraciones de este web están protegidos por copyrigth y su reproducción y distribución están prohibidos por la legislación vigente, salvo autorización por escrito de su autor.